Wat deed de man die aan 201km/u geflitst werd?

Wie werd er onlangs op de motor geflitst aan 201km/u? Wat deed de man na zijn snelheidsovertreding?

 

Tijdens een snelheidscontrole in Lo, West-Vlaanderen werd onlangs een man geflitst aan een snelheid van 201km/u. Bijna het drievoudige van de toegelaten 70km/u. Door zijn snelheid was het kenteken van zijn motorfiets onleesbaar. Hoe spoorde de politie hem op? Wat zijn de gevolgen voor hem?

 

Wat gebeurde er op de bewuste dag?

De politie stond vorige week rond 14.30u te flitsen op de Reninesteenweg toen een inspecteur een snel naderend voertuig in de verte opmerkte. Snel bleek dat het ging om een motorrijder, die door zijn hoge snelheid niet kon worden tegengehouden. Bovendien zorgde die snelheid er ook voor dat hij wel geflitst werd aan 201km/u, maar dat zijn kenteken niet duidelijk zichtbaar was. Daarom deden ze een oproep met foto’s van de bestuurder en de motorfiets in de hoop hem terug te vinden.

Zowel via facebook als via hun telefoonnummer in de krant kon iedereen die iets meer wist over de snelheidsduivel de politie op de hoogte stellen.

 

Wat deed de bestuurder achteraf?

De politiecommissaris die de oproep tot identificatie van de man de wereld instuurde, benadrukte veelvuldig dat zo’n snelheid levensgevaarlijk is. Dat loonde, maar niet zoals de politie gedacht had. Het was namelijk geen getuige of kennis die op de voorgrond trad met informatie, de bestuurder ging gewoon zichzelf aangeven. Het bleek een 50-jarige man uit het Ieperse die met hoge snelheid over de weg scheerde.

Er is geen duidelijkheid over waarom de man zelf contact opnam met de politie, of waarom hij zo snel reed.

 

Welke straf krijgt iemand voor zo’n overtreding?

In eerste instantie werd de motorfiets waarmee de overtreding werd gemaakt meteen in beslag genomen door het parket van Veurne, die het voertuig zullen verbeurd verklaren. Door de enorme hoge snelheid waaraan de bestuurder geflitst werd, zal hij ook gedagvaard worden voor de rechtbank. Omdat hij geen ongevallen veroorzaakte, maar wel een zware snelheidsovertreding beging, zal de bestuurder wellicht gestraft worden met een geldboete en eventueel rijverbod.

 

Wat als iemand anders met mijn auto werd geflitst? Vanaf welke snelheid moet een geflitste bestuurder naar de rechtbank? Vraag advies aan de specialisten van Boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6791 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!