Wat is de correctie bij een snelheidsovertreding?

Bij een snelheidsovertreding wordt je snelheid verlaagd met 6 km/uur. Boven de 100 km/uur hanteert men een correctie van 6%. Als je dus bijvoorbeeld een snelheidsovertreding beging aan 164 km/uur zal er van de gecorrigeerde snelheid 9,84 km/uur worden afgetrokken. De politierechter is echter niet verplicht om de gecorrigeerde snelheid in acht te nemen. Onder ander politierechter Michelle Schreurs pleit voor een afschaffing van de correctie.

Een boete voor te snel rijden wordt dus normaalgezien aan de hand van de gecorrigeerde snelheid bepaald. Over het algemeen kan u uitgaan van een correctie van 6km/u.

Ook handig om te weten is het feit dat er op de flitspalen zelf ook een marge zit. De lokale politie mocht deze foutmarge vroeger zelf instellen tussen de 6,7km en 9km/u. Nu wordt er algemeen een "foutmarge" van 7km/u toegepast op alle wegen buiten de autostrade. De flitser zal in de bebouwde kom (zone 30 en zone 50) dus pas afgaan indien u meer dan 7km/u te snel rijdt. Op de autostrade registreert de flitser pas vanaf 129km/u.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 831 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!