Resultaten preventieve controle in regio Gent

De politie van de zone Puyenbroeck in regio Gent houdt regelmatig alcoholcontroles. Ook vorig weekend werden bestuurders betrapt op rijden onder invloed.
  • De politie van de zone Puyenbroeck houdt regelmatig controles.

  • Meerdere bestuurders bliezen positief.

  • Enkelen waren onder invloed en in het bezit van verdovende middelen.

De politie van de zone Puyenbroeck in Oost-Vlaanderen houdt regelmatig preventieve controles om enerzijds de verkeersveiligheid te verhogen en anderzijds inbraken te voorkomen. Ook het voorbije weekend controleerde de politie er op verschillende punten voorbijrijdende auto’s.

 

In Moerbeke-Waas werden ter hoogte van de Damstraat 40 bestuurders onderworpen aan een controle. Daarvan legde een bestuurder een positieve ademtest af. Hij mag zich verwachten aan een boete voor rijden onder invloed. Een andere bestuurder bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen. Hij kreeg onmiddellijk een rijverbod opgelegd.

 

Ook in Zelzate controleerde de politie 15 auto’s. Een bestuurder reed onder invloed van verdovende middelen, een andere bestuurder had zelfs een kleine hoeveelheid verdovende middelen op zak. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Nog in Zelzate merkte een alerte buurtbewoner op zondagavond een auto op met 4 dronken personen ter hoogte van de Grote Markt. Het voertuig kon worden geïntercepteerd. De bestuurder legde een positieve ademtest af en zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken. De 3 inzittenden keerden huiswaarts met een taxi.

 

In Wachtebeke bliezen alle 14 gecontroleerde bestuurders ter hoogte van de Peene safe. Ter hoogte van de Pottershoek daarentegen werd een man betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs. Bovendien bleek hij zowel in het bezit als onder invloed van verdovende middelen te zijn.

 

In Lochristi mochten 30 bestuurders blazen. Bij 5 van hen was het resultaat alarmfase en 4 anderen bliezen positief.

 

Zelf betrapt op rijden onder invloed? Bereken hier je boete met onze handige boetecalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6670 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!