Alcoholcontroles: waar word je het vaakst gecontroleerd

De app politiecontrole.be verzamelde alle politiecontroles van december 2014 tot november 2015. Opvallend is dat een aantal steden met de meeste controles gaat lopen. Van de 8.500 alcoholcontroles, voerde men er 721 uit in Antwerpen, goed voor 8,48%. Mechelen staat op de tweede plaats met 234 controles, Gent en Brussel volgen met 157 en 103 controles op ongeveer een jaar tijd.

Men voert - zoals verwacht - het grootste deel van de alcoholcontroles uit tijdens het weekend: vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen. Op maandagen heeft de politie meer vertrouwen in jou op de baan, al is een dinsdag ook een onverwacht populaire dag. Tegen alle verwachtingen in gebeurden de meeste controles tussen 12 uur 's middags en 8 uur 's avonds. Ongeveer 20% van de controles gebeurde tijdens de nacht.

Conclusie: je hebt het meeste kans op alcoholcontroles wanneer je op een zaterdag tussen 12 ‘s middags en 8 ’s avonds in en rond Antwerpen rijdt.

Blies je positief tijdens één van de vele alcoholcontroles en wil je graag weten hoe hoog de boete zal zijn, laat die dan berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 51 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!