Openstaande verkeersboetes geïnd tijdens verkeersactie

De politiezone Geraardsbergen/Lierde voerde samen met Vlabel een verkeersactie uit. Er werd voor 21.000 euro aan openstaande verkeersboetes geïnd.
  • Vlabel voerde samen met de politiezone Geraardsbergen/Lierde een gerichte, grootschalige verkeersactie uit op de gewestweg N42 richting Wetteren.

  • Er werd een groot aantal verkeersinbreuken vastgesteld, én voor ongeveer 21.000 euro aan openstaande verkeersboetes geïnd.

  • Dergelijke verkeersacties blijken nodig te zijn om hardleerse verkeersovertreders uit het verkeer te plukken.

Agenten uit de politiezone Geraardsbergen/Lierde voerden samen met Vlabel, de Vlaamse Belastingdienst, een verkeersactie uit. Er werden onder andere verkeersovertredingen vastgesteld op de verkeersbelasting, én er werd voor 21.060,21 euro aan openstaande verkeersboetes geïnd.

Resultaten grootschalige verkeersactie

In het kader van de verkeersveiligheid en het hoge aantal achterstallige verkeersboetes voerde de politiezone Geraardsbergen/Lierde samen met Vlabel een gerichte, grootschalige verkeersactie uit op de drukke gewestweg N42 richting Wetteren. In totaal moesten 47 automobilisten een ademtest afleggen, maar niemand bleek te rijden onder invloed van alcohol. Twee bestuurders werden onderworpen aan een speekseltest ‘drugs in het verkeer’. Beiden waren positief en hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Bovendien werd er 1 proces-verbaal van waarschuwing opgemaakt en 1 onmiddellijke inning voor gsm’en achter het stuur. Eén automobilist werd beboet voor het niet verzekeren en de niet keuring van zijn wagen. Deze werd in de klem geplaatst. Voorts moest één buitenlandse automobilist onmiddellijk 140 euro betalen omdat hij nog 2 openstaande snelheidsboetes had staan. Er werd een onmiddellijke inning opgemaakt van 165 euro omdat een baby niet werd vervoerd in een aangepast kinderzitje. En tot slot vond men in één wagen een grote hoeveelheid verdovende middelen.

21.000 euro aan openstaande verkeersboetes

De Vlaamse Belastingdienst zette een voertuig in met een automatische nummerplaatherkenner, een zogenaamde ANPR-scanner. Er werden maar liefst 2.148 nummerplaten gescand. In totaal werden er 16 verkeersovertredingen vastgesteld op de verkeersbelasting en inde men 21.060,21 euro aan openstaande verkeersboetes. Zowel Vlabel als de politiezone Geraardsbergen/Lierde spreken van een groot succes, en gaan in de toekomst meer samenwerken om hardleerse verkeersovertreders uit het verkeer te halen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat automobilisten lakser worden in het betalen van hun verkeersboetes. Dergelijke verkeersacties kunnen bijdragen tot een mentaliteitswijziging.

Beging je een verkeersovertreding, dan mag je een boete in de bus verwachten. Gelukkig is de hoogte van de verkeersboetes heel gemakkelijk te berekenen met onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 45 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!