Onderweg naar je wintersportvakantie geflitst?

Je hebt je auto volledig laten controleren, de koffers gepakt en bent klaar om op wintersportvakantie te vertrekken. Kan je haast niet wachten om de piste af te dalen? Dan durft het gaspedaal al eens wat dieper ingedrukt te worden. Herkenbaar? Dan heb je misschien ook al ondervonden dat een snelheidsovertreding je in het buitenland duur kan komen te staan. Waar word je zoal geflitst in het buitenland? Hoeveel kan een verkeersboete je kosten in het buitenland?

Waar moet ik opletten in Frankrijk?

Hoewel nieuwsberichten over vertrekkende wintersporters vaak gaan over uren in de file staan, zijn snelheidsovertredingen geen uitzondering. Wanneer winterbanden verplicht zijn, voel je je ook meteen een pak zekerder op de baan, niet? Ben je op weg naar Frankrijk en wil je een boete vermijden? Pas dan zeker op rond Nancy en Metz. Als je een skivakantie geboekt hebt in het Franse Tignes of Val Thorens, moet je ook goed opletten net voor je Albertville bereikt.

Bij het verlaten van de snelweg bedraagt de maximale snelheid er nog 90 km/uur. Da’s weer even wennen natuurlijk na zo’n 10 uur gas geven op de snelwegen. Wees maar zeker dat de flitspaal je snelheidsovertreding sneller heeft opgemerkt dan jijzelf.

Vergeet ook zeker je milieuvignet niet als je met de auto naar Frankrijk reist. Sinds enkele jaren is het verplicht een ecovignet Crit’Air aan te schaffen voor je autovakantie naar Frankrijk.

Hoeveel kost een snelheidsovertreding mij in Zwitserland?

Overschrijd je de snelheidslimiet op de Zwitserse autosnelwegen met maximum 5 km/uur, dan kost je dit ongeveer €18,45. Rijd je tussen de 31 km/uur en 34 km/uur te snel betaal je zo’n €553,35 voor je snelheidsovertreding. Maar vanaf 35 km/uur te snel is de boete inkomensafhankelijk.

Zo zou de hoogste boete ooit voor een snelheidsovertreding in Zwitserland een rijke Zweed zo’n €720 000 armer gemaakt hebben. Tja, de snelheidsmeter van zijn Mercedes SLS AMG toonde dan ook een recordsnelheid van 300 km/uur...

Wat als ik te snel ski?

In Zwitserland houden ze niet enkel je snelheid op de autowegen in de gaten! In 2016 werd een Zwitser in de rechtbank veroordeeld voor te snel skiën. Het ongeluk gebeurde eigenlijk al op 29/3/14. Een te snel skiënde Zwitser botste op de piste tegen een Duitser die er een rechtszaak van maakte en won.

Er gaan al enkele jaren geruchten over snelheidscontroles op skipistes rond. Er werden zelfs al steekproeven gedaan in Frankrijk en Zwitserland. Het is vooral belangrijk om jezelf en anderen niet in gevaar te brengen. Zowel op de baan als op de piste...

In België ook al even het gaspedaal te diep ingedrukt? Bereken je verkeersboete hieronder met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan onze specialisten.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 23 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!