BOB-campagne: aantal alcoholcontroles opgevoerd

Vorig weekend stak de huidige BOB-campagne een tandje bij. Er werden aanzienlijk meer alcoholcontroles uitgevoerd.
  • Er is nog steeds een grote groep automobilisten die dronken achter het stuur kruipt.

  • Om hen uit het verkeer te halen, voert de politie sinds vorig weekend het aantal alcoholcontroles gevoelig op.

  • Nieuw dit jaar zijn de vliegende brigades. Zij kunnen plots opduiken om zo de pakkans te verhogen.

Wie tijdens het weekend de weg op moest, kon er niet omheen. Over het hele land werden massaal alcoholcontroles gehouden. De huidige BOB-campagne ging officieel al eind november van start, maar nu stak de politie een tandje bij. Nieuw dit jaar zijn de vliegende brigades die plots kunnen opduiken om roekeloze bestuurders uit het verkeer te plukken.

Alcoholcontroles opgevoerd

Het Belgische Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) windt er geen doekjes om: drinken en rijden gaan niet samen. Zij die een glaasje te veel op hebben, laten het stuur daarom beter over aan een nuchter iemand. Toch is er nog steeds een grote groep hardleerse bestuurders. Om hen uit het verkeer te plukken, worden er op tal van plaatsen in Vlaanderen op grote schaal alcoholcontroles uitgevoerd. Vooral ’s avonds en ’s nachts, maar ook overdag.

Ook in de kerstvakantie zal de politie massaal controleren, waaronder ook in de namiddag. In het verleden is namelijk gebleken dat het er tijdens de lunch soms gezellig aan toe kan gaan en dat er al eens een glaasje te veel wordt gedronken.

Vliegende brigades

De federale en de lokale politie zetten extra politieagenten in om deze alcoholcontroles naar behoren te kunnen uitvoeren. Om te vermijden dat automobilisten elkaar via de sociale media op de hoogte brengen van waar de controles plaatsvinden, zullen de agenten geregeld van plaats veranderen.

Nieuw is ook dat er anonieme voertuigen zullen worden ingezet die bestuurders uit het verkeer plukken om hen te laten blazen. Die vliegende brigades moeten opvallend rijgedrag vaststellen. Zo zal men automobilisten die bijvoorbeeld opeens van hun rijstrook afwijken, die plots remmen of optrekken, sneller uit het verkeer kunnen halen en onderwerpen aan een alcoholtest.

Blies je positief tijdens één van de vele alcoholcontroles en wil je weten hoe hoog de boete zal zijn? Laat die dan berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 23 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!