Belgen rijden 36,5 miljoen aan Franse verkeersboetes bij elkaar.

Opgelet voor snelheidsovertredingen in het buitenland. We reden in Frankrijk al 36,5 miljoen euro aan verkeersboetes bij elkaar tijdens de vakantie.
  • Al 61,5% meer Belgen geflitst in Frankrijk.

  • Ook privéfirma’s worden ingezet voor radarcontroles.

  • We houden te weinig rekening met de wisselende snelheidslimieten. 

 

Deze zomer werden op de Franse wegen al 61,5% meer Belgen geflitst dan vorig jaar. De verkeersboetes voor overdreven snelheid zullen ons wellicht 36,5 miljoen euro kosten. Ja, verkeersboetes zijn in het buitenland doorgaans duurder dan in België. Nochtans werd er de voorbije maanden via verschillende media al voldoende gewaarschuwd voor verkeersovertredingen in het buitenland.

 

VAB verwacht dit jaar zelfs nog een stijging van het aantal verkeersboetes voor snelheidsovertredingen op Franse wegen. "Omdat privéfirma's sinds enkele maanden ook op pad gestuurd worden met zogeheten 'voitures-radar', wagens die al rijdend je snelheid controleren en flitsen.", aldus de grootste mobiliteitsclub van het land. Belgen zijn dus de vaakst geflitste buitenlanders in Frankrijk. Op de tweede plaats komen de Spanjaarden, gevolgd door de Duitsers en de Nederlanders. VAB vermoedt dat veel Belgen te weinig rekening houden met de wisselende snelheidslimieten rond de steden en bij wegenwerken in Frankrijk. Vaak geldt daar een beperking tot 90 km/u.

 

En die verkeersboete voor overdreven snelheid kan je maar best zo snel mogelijk betalen. Wie zijn Franse verkeersboete niet betaalt, riskeert immers bij een volgend Frans bezoek een zwaardere boete. Bovendien kan je sinds kort buitenlandse verkeersboetes ook makkelijk online betalen. We zondigen echter niet enkel tegen overdreven snelheid, maar tegen nog andere veelvoorkomende verkeersovertredingen in Frankrijk, meestal puur door onwetendheid. Een goede kennis van de lokale verkeersregels is dus vereist als je zonder verkeersboetes van je vakantie wilt terugkeren.

 

In Nederland scoorden we dit jaar beter dan vorig jaar. Precies 97 764 Belgen werden in de eerste 4 maanden van dit jaar geflitst tijdens een bezoek aan onze noorderburen. Dat is een daling van 8% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Hiermee staan we op de tweede plaats. Enkel de Duitsers gaan ons tegen overdreven snelheid voor in Nederland.

 

Te hard gereden in eigen land? Bereken je verkeersboete met onze handige boetecalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 59 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!