Alcoholcontroles: Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen

In het kader van de Verkeersveilige Nacht werden in gans Oost-Vlaanderen alcoholcontroles georganiseerd, ook in de politiezone Deinze-Zulte.
  • De huidige BOB-campagne, onder het motto ‘Nul op, bedankt Bob’, loopt van 25 november tot en met 31 januari 2017.

  • In het kader daarvan werd vorig weekend de eerste Oost-Vlaamse Verkeersveilige Nacht georganiseerd.

  • Nog tot eind januari 2017 ontsnappen automobilisten niet aan alcoholcontroles.

In het kader van de huidige BOB-campagne ‘Nul op, bedankt Bob’, die loopt van 25 november tot en met 31 januari 2017, werd vorig weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag in Oost-Vlaanderen de Verkeersveilige Nacht georganiseerd. Hiermee benadrukt Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers het belang van een veilig verkeer en roept hij alle Oost-Vlamingen op om hun verantwoordelijkheid te nemen door een échte BOB te zijn, en niet dronken achter het stuur te kruipen. Ondanks een bijzonder hoog aantal alcoholcontroles reden ‘slechts’ 3 procent van de automobilisten onder invloed van alcohol. Dat is het laagste cijfer van de voorbije 10 jaar. Ook de politiezone Deinze-Zulte nam deel aan deze Verkeersveilige Nacht.

Verkeersveilige Nacht

Politieagenten uit de zone Deinze-Zulte onderwierpen tijdens deze Verkeersveilige Nacht 209 automobilisten aan alcoholcontroles. Vijf chauffeurs bliezen alarm, 4 positief en één rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Twee bestuurders moesten een speekseltest ondergaan, waarvan er één positief was. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Voorts controleerden politieagenten nog eens 303 voertuigen op hun snelheid. Daarvan bleken 67 (22 procent) bestuurders zich niet te houden aan de maximum toegestane snelheid. Daarnaast werden er nog pv’s opgesteld voor rijden zonder rijbewijs, het niet hebben van een autoverzekering en het niet in orde zijn van de technische eisen waaraan een wagen moet voldoen.

Nog tot eind januari alcoholcontroles

Gedurende de hele eindejaars- en nieuwjaarsperiode, zowel tijdens het weekend als tijdens de week, tijdens de nacht maar ook overdag, zijn er nog talloze alcoholcontroles gepland in de hele provincie Oost-Vlaanderen, maar ook elders in het land. In het kader van de verkeersveiligheid zullen ook op kerstavond, kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag een aanzienlijk aantal politieagenten op de been zijn om automobilisten te controleren op rijden onder invloed van alcohol.

Blies je positief tijdens één van de vele alcoholcontroles en wil je weten hoe hoog de boete zal zijn? Laat die dan berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 50 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!