Paniek in Nieuwpoort maar ramp vermeden

Tegen hoge snelheid en met meer dan 2 promille alcohol in het bloed ingereden op een avondmarkt. De dame mag zich verantwoorden voor de politierechter.
  • Een dronken vrouw reed tegen een hoge snelheid in op de avondmarkt.

  • Uit de ademtest bleek dat ze meer dan 2 promille alcohol in het bloed had.

  • Haar rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Dinsdagavond kwam in Nieuwpoort een vrouw aan overdreven snelheid vanuit de Langestraat naar de avondmarkt gereden. Toen ze de avondmarkt bereikte stopte ze niet, maar reed ze recht op de massa bezoekers af. Gelukkig kwam ze in de dranghekken terecht waardoor een ramp werd vermeden.

 

Schepen Gunst kon samen met enkele omstaanders de auto stoppen. De passagier hielp de vrouw die reed uit de wagen halen en haar in bedwang houden. De omstaanders namen onmiddellijk haar autosleutels af en ook de politie kwam ter plaatse. De agenten namen haar mee voor ondervraging maar dat hinderde de vrouw, die zwaar onder invloed van alcohol was, niet om nog steeds agressief uit de hoek te komen tegenover de marktbezoekers. "Ik had de dame al gevraagd of alles in orde was met haar en merkte meteen een sterke alcoholgeur op", aldus schepen Gunst.

 

Het is inderdaad een wonder dat er geen gewonden vielen. De politie onderwierp de 44-jarige vrouw aan een ademtest waaruit bleek dat ze meer dan 2 promille alcohol in het bloed had. Een serieuze overschrijding van de toegestane alcohollimiet dus. Dergelijk alcoholpercentage komt overeen met 12 glazen wijn of 9 gin-tonics. "Haar rijbewijs werd meteen voor vijftien dagen ingetrokken", meldt de lokale politie Westkust. De vrouw mag zich nog aan een boete voor rijden onder invloed verwachten en zal zich voor de politierechter in Veurne moeten verantwoorden.

 

Zelf achter het stuur gekropen na een glas wijn of een gin-tonic te veel? Bereken hier je boete met onze handige boetecalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6694 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!