Nainggolan blaast positief tijdens alcoholcontroles

De ochtend na de match tegen Griekenland werd Rode Duivel Radja Nainggolan tijdens alcoholcontroles betrapt met bijna 2 promille alcohol in het bloed.
  • De ochtend na de match tegen Griekenland werd Rode Duivel Radja Nainggolan tijdens alcoholcontroles betrapt op rijden onder invloed.

  • Hij had maar liefst 2 promille alcohol in het bloed, met de onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs en een boete tot gevolg.

  • De zaak wordt behandeld met de nodige discretie, maar zelf ontkent Nainggolan de feiten.

De ochtend na België-Griekenland werd Rode Duivel Radja Nainggolan tijdens alcoholcontroles betrapt met bijna 2 promille alcohol in het bloed. Hij ontkent echter de feiten, en beweert dat hij niet achter het stuur zat, maar als passagier meereed met een vriend.

Positief geblazen tijdens alcoholcontroles

De preventiecampagne van de Pro League luidt ‘Don’t Drink and Drive.’ En ook de Belgische voetbalbond denkt er zo over sinds het WK in Brazilië. Uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) blijkt namelijk dat het aantal ongevallen met dronken automobilisten na matchen van de Rode Duivels opvallend hoger is dan op andere dagen. Maar dat niet elke Rode Duivel die regel volgt, bewijst alvast Radja Nainggolan.

Na de match tegen Griekenland reed hij met een gehuurde Audi A1 richting Club Exo in Sint-Niklaas, die hij in de vroege ochtend verliet. Iets na 7 uur plukten politieagenten hem uit het verkeer tijdens alcoholcontroles op de N70. Met 0,82 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht had de voetballer net geen 2 promille alcohol in het bloed. Hij moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren en 1.200 euro boete betalen voor rijden onder invloed, wat de standaardprocedure is bij verkeersovertreders die in het buitenland wonen.

Nainggolan ontkent

De positieve test van Nainggolan werd bevestigd door 3 onafhankelijke bronnen. Bij de politie valt te horen dat het proces-verbaal met de nodige discretie wordt behandeld, en het gerecht weigert om commentaar te geven. Het wordt nog vreemder als ook de uitbater van Club Exo zich naar eigen zeggen niet meer herinnert dat Nainggolan zijn club heeft bezocht.

De Rode Duivel zelf verklaart dat hij niet te spreken is over het nieuws. Volgens hem klopt er weinig tot niets van het hele verhaal, en ontkent de beschuldigingen. Hij beweert dat niet hij, maar een vriend van hem is tegengehouden. Hij zat er gewoon naast en heeft niet moeten blazen. Later ontkent hij zelfs dat hij die bewuste zondagochtend op die plaats is geweest, en dat hij heeft moeten blazen tijdens alcoholcontroles. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Blies je positief tijdens één van de vele alcoholcontroles en wil je weten hoe hoog de boete zal zijn? Laat die dan berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 30 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!