Hoe vermijd ik met een app verkeersboetes?

Welke app leert me een betere chauffeur worden? Hoe kan ik dankzij de app verkeersboetes vermijden? De gsm achter het stuur is meestal een heel slechte zaak, maar zo kan je die toch nut geven tijdens

 

De gsm achter het stuur is een bijzonder slecht idee voor de verkeersveiligheid en veroorzaakte al veel ongevallen. Bovendien kan je er ook fikse verkeersboetes voor krijgen. Tenminste, als je hem actief gebruikt. Maar wist je dat je gsm je ook kan helpen een betere bestuurder te worden?

 

Wie krijgt de meeste ongevallen?

Hoewel het misschien niet altijd zo lijkt, wees onderzoek onlangs uit dat de meeste ongevallen voorvallen met jonge bestuurders. Zo’n 18 keer per dag is een bestuurder tussen de 18 en 24 jaar betrokken bij een ongeval. Dat is heel wat. Binnen de jonge bestuurders maken vooral jonge mannen het te bont. Zij krijgen dan ook veel meer verkeersboetes dan vrouwen. Ondanks de afname in het aantal ongevallen waarbij jongeren betrokken zijn, van 34% naar 19% over de afgelopen 10 jaar, vindt het Vias dat dat aantal toch nog steeds te hoog ligt. Daarom ontwikkelden ze ook de app.

Niet enkel het Vias wil jongere bestuurders veiliger laten rijden, er komt binnenkort ook een verplichte bijscholing voor startende chauffeurs.

 

Welke app leert me beter rijden?

Om het aantal ongevallen met jonge bestuurders terug te dringen, ontwikkelde het Vias de app Smart Drivers. Die is in de eerste plaats ontwikkeld om jongeren en hun ouders te helpen bij het proces van te leren rijden, maar is ook daarna bijzonder nuttig. De app en het eraan verbonden online platform werden ontwikkeld om leerling-bestuurders extra ondersteuning te bieden. Hun ouders kunnen er dan weer bij terecht voor tips bij hun optreden als begeleider. Zo vergroten de kansen van de jonge chauffeur met elk gebruik.

Het doel is om jonge bestuurders bewust te maken van hun rijgedrag en ze te sturen richting veiliger rijgedrag. Zo zijn ze niet enkel vanaf de eerste dag veiliger, maar vermijden ze ook meteen pakken verkeersboetes.

 

Hoe werkt Smart Drivers?

Smart Drivers kan zowel handmatig als automatisch worden ingesteld om autoritten te registreren. Na de registratie krijgt de bestuurder punten op tien voor onderdelen zoals snelheid, remmen en schakelen. Er worden ook haalbare doelen vooropgesteld zoals een bepaalde afstand afleggen met een gemiddelde minimumscore. Daarbij kan je elk onderdeel van je rijgedrag apart bekijken, zien waar je in de fout ging, en bewuster omgaan met mogelijke aandachtspunten. Om het extra leuk te maken, is het zelfs mogelijk competitie toe te voegen. Wie de hoogste score haalt, wint.

 

Hoe kan ik minder zenuwachtig zijn als bestuurder? Wat als ik al verkeersboetes kreeg door onoplettendheid? Vraag advies aan de specialisten van Boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6411 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!