Hoe veranderen bij verkeersboetes de tarieven in 2018?

Wat verandert er bij verkeersboetes tarieven in 2018? Waar moet ik volgend jaar op letten op de weg? Dat vertelt Boetecalculator u.

 

Een pak verkeersovertredingen krijgen vanaf volgend jaar een hogere straf, dat deelde Minister van Mobiliteit Bellot al eerder mee. Het nieuwe wetsvoorstel wordt waarschijnlijk in het voorjaar al ingevoerd. Oppassen voor ergere straffen in het verkeer. Wat gebeurt er dan met de verkeersboetes tarieven en andere straffen? Dat lees je hier.

 

Welke verkeersovertredingen krijgen volgend jaar een strengere straf?

Niet enkel verkeersovertredingen in hogere graden zullen strengere straffen krijgen, ook voor kleinere overtredingen verhogen de tarieven. Zo komen niet enkel de recidivist en pleger van vluchtmisdrijf er minder goed vanaf, je kan ook hogere verkeersboetes krijgen voor stilstaan waar dat niet mag en rijden met een glaasje op.

 

Wat gebeurt er met de verkeersboetes tarieven?

De tarieven stijgen niet enkel van gerechtelijke verkeersboetes via pv van de politie, ook de GAS-boetes gaan omhoog. Kleinere overtredingen die nu goed zijn voor een onmiddellijke inning van € 55 stijgen licht naar € 58. Voor ergere overtredingen zoals vluchtmisdrijf kan de dader zich verwachten aan verkeersboetes met tarieven van een fikse € 2000 of meer.

Sommige verkeersovertredingen krijgen tarieven op basis van de ernst van die specifieke overtreding. Zo kan je bij stilstaan of parkeren waar dat niet mag een boete van € 58 krijgen als je te dicht bij een kruispunt staat, maar € 116 moeten ophoesten voor parkeren op het voetpad.

 

Welke andere straffen verstrengen in 2018?

Niet enkel de verkeersboetes tarieven veranderen in het voorjaar, ook de andere straffen die gepaard gaan met verkeersovertredingen stijgen. Zo kan je voor rijden onder invloed niet gewoon even je rijbewijs kwijt zijn, maar een tot drie jaar vasthangen aan een alcoholslot in de wagen. Voor vluchtmisdrijf zonder gewonden kan die € 2000 gepaard gaan met zes maanden gevangenisstraf. Mét gewonden is dat drie jaar cel en € 5000 boete.

Daarnaast wordt ook de verjaringstermijn van verkeersovertredingen aangepast. Waar je vroeger een jaar na de feiten niet meer kon bestraft worden, zal dat nu twee jaar zijn. Voor alle verkeersmisdrijven verdubbelt verjaring, behalve voor de zwaarste misdrijven.

 

Wat als ik een verkeersboete kreeg en die wil aanvechten? Wat kan ik verwachten van de boete die ik kreeg? Vraag advies aan de specialisten van Boetecalculator of bereken hier je boete.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6474 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!