Brussel zet rem op hardrijders

In het tweede trimester van 2017 heeft de Brusselse politie zo’n 7 miljoen voertuigen gecontroleerd. Maar liefst 13 700 van de voertuigen bleken te hard te rijden!
  • In het tweede trimester van 2017 werden zo’n 7 miljoen voertuigen gecontroleerd.

  • Maar liefst 13 700 daarvan werden betrapt op overdreven snelheid.

  • Een bestuurder haalde een topsnelheid van 183 km/u in de Van Praettunnel.

In het tweede trimester van 2017 heeft de lokale politie de snelheid van zo’n 7 miljoen voertuigen gecontroleerd. De vaste controlecamera's van de politiezone Brussel-hoofdstad-Elsene controleerden tussen april en juni 6.633.744 wagens. Bij 81 controleacties met mobiele radars werden nog eens 68.000 wagens gecontroleerd. Benieuwd naar de resultaten?

 

Maar liefst 13 700 van de gecontroleerde voertuigen bleken te hard te rijden! Wie denkt dat je in Brussel enkel stilstaat in de file heeft het dus duidelijk mis. Enkele bestuurders slaagden erin om snelheden van 128 km/u te halen waar er een snelheidslimiet van 50 km/u geldt. Deze snelheidsduivels kwamen vermoedelijk zonder rijbewijs aan op hun bestemming want 95 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Niet enkel auto’s werden betrapt op overdreven snelheid, ook 24 bromfietsen bleken illegaal te zijn opgedreven.

 

Een aantal bestuurders haalde echt wel duizelingwekkende snelheden. Zo werd er op 14 juni een Peugeot geflitst aan een snelheid van 183 km/u in de Van Praettunnel waar de maximumsnelheid 70 km/u. is. Leuke bijkomstigheid is dat diezelfde Van Praettunnel in februari door de luisteraars van radio 1 op plaats 28 van ‘de STOP30’ gestemd werd. Die actie is een samenwerking tussen Radio 1, Het Nieuwsblad en BeMobile/Touring Mobilis waarbij luisteraars kunnen stemmen voor de meest frustrerende file van Vlaanderen en Brussel. Dat iemand op zo’n plek, zo’n recordsnelheid haalt, kan dus echt niet ongestraft blijven.

 

Heb je zelf ook een zware voet en wil je weten welke boete je riskeert voor overdreven snelheid? Bereken je verkeersboete met onze boetecalculator. 

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6693 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!