Zoveelste snelheidsovertreding op Merchtemsesteenweg

Waarom moet de politie zo vaak flitsen op de Merchtemsesteenweg in Meise? Boetecalculator kaart de frequente snelheidsovertreding op deze locatie aan.

 

Een lange rechte baan met een snelheidslimiet van 70 km/uur en een maximumsnelheid van 50 km/uur voor het inrijden van het centrum van Wolvertem. Dat is de Merchtemsesteenweg in Meise. Omwoners klagen al jaren steen en been over de snelheidsovertredingen die hier meer regel dan uitzondering lijken. Met rede?

 

Welke snelheden werden er geregistreerd?

Tijdens een controle langs de Merchtemsesteenweg in Meise flitste de politie een bestuurder die 207 km/uur reed. Maar liefst 137 km/uur te snel dus! De chauffeur zal zich voor de politierechtbank mogen verantwoorden. Bovenop een rijverbod riskeert hij nog een fikse geldboete. Wellicht zal hij ook zijn rijexamens opnieuw moeten afleggen en een psychologisch onderzoek moeten ondergaan.

Nochtans is deze snelheidsovertreding niet de hoogst genoteerde op de Merchtemsesteenweg. In april werd een andere bestuurder er geflitst aan 208 km/uur.

 

Hoe groot is het probleem?

We mogen stellen dat de snelheidsovertreding een aanhoudend probleem is op deze locatie. Niet alleen klagen omwoners er al jaren over, ook de lokale politie bevestigt het probleem op haar website. ‘Elke dag controleren we de snelheid van voertuigen om de verkeersveiligheid binnen de zone te verhogen.’, staat er te lezen.

Ook tijdens de flitsmarathon in oktober 2017 begingen 301 bestuurders een snelheidsovertreding op de Merchtemsesteenweg. In het weekend van 18 en 19 februari 2017 werden er 791 van de 3000 gecontroleerde voertuigen betrapt.

 

Wie zijn de overtreders?

Niet enkel particulieren zondigen er tegen de snelheidsovertreding. In december 2016 werd er een petitie gestart om het probleem met bussen van De Lijn aan te kaarten. Het niet respecteren van de snelheidslimieten verhoogt niet enkel de onveiligheid, de omwoners zijn ook het bijhorende lawaai en trillingen meer dan beu.

 

Zelf een snelheidsovertreding begaan? Al dan niet op de Merchtemsesteenweg? Bereken hieronder je boete met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan de specialisten.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 698 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!