Welke verkeersboete voor Keke Challenge?

Wat is de nieuwste hype op social media? Boetecalculator waarschuwt zij die willen deelnemen aan de Keke Challenge voor een verkeersboete tot €300.

Om de zoveel tijd verschijnt er wel een nieuwe uitdaging op social media. Na de Ice Bucket Challenge, de Mannequin Challenge en de Cinnamon Challenge is het nu de beurt aan de Keke Challenge. Deze challenge is echter niet zonder gevaar. Wie betrapt wordt door de politie, mag zich dan ook aan een verkeersboete verwachten. 

Wat is de Keke Challenge? 

Het concept is simpel, maar levensgevaarlijk. De bedoeling is om terwijl je stapvoets rijdtals bestuurder uit je auto te springen en te dansen op het refrein van ‘In My feelings’ van rapper Drake. Het dansje werd uitgevonden door influencer Shiggy en werd al door zowel bekende als onbekende medemensen opgepikt. Maar als je dit doet terwijl je uit een rijdende auto springt, speel je uiteraard met je leven

De politie wil dan ook niet wachten tot er op deze onverantwoorde manier ongelukken gebeuren en stelt duidelijk dat de verkeersboete volgt voor wie de uitdaging niet kan weerstaan. 

Hoe hoog kan de verkeersboete oplopen?   

Wie de challenge aangaat, begaat sowieso een verkeersovertreding. “De zwaarste overtreding is dat een bestuurder te allen tijde zijn voertuig in bedwang moet kunnen houden”, aldus Sarah Frederickx, woordvoerster van de federale politie. “Als de chauffeur danst of een filmpje maakt, is dat dus niet het geval. Dat kan hen zuur opbreken, want de minnelijke schikking is € 116.” 

Maar ook een passagier of andere weggebruikers in gevaar brengen en naast het voetpad lopen zijn strafbare feiten. Zo kan de verkeersboete dus oplopen tot €300. In de VS kan de verkeersboete oplopen tot €1000 en in Egypte dreigt de politie zelfs met een jaar cel.  

Wat liep er al fout?  

In België werden er nog geen ongelukken naar aanleiding van de challenge gemeld. Bij onze Noorderburen liep het echter wel al grondig fout. Zo circuleert er een filmpje uit het Nederlandse Putten, waarbij de auto van de baan raakt en tegen een boom knalt. Een tegenligger kan de auto maar nipt ontwijken.  

Do not try this at home’ is dus de boodschap. Tenzij je stilstaat uiteraard. Beging je zelf een overtreding, al dan niet al dansend? Bereken hieronder je verkeersboete met de handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan onze specialisten.  

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6478 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!