Welke 3 misdrijven resulteerden in rijverbod?

Wat als je tegen een combi rijdt? Of geflitst wordt op weg naar je rijexamen? Boetecalculator bundelde 3 opvallende misdrijven die eindigden met rijverbod.
  • Wat als je je haast voor je rijexamen?

  • Wat als je een politiecombi aanrijdt?

  • Wat als je tweemaal tegen de lamp loopt?

Sommige verhalen zijn opvallender dan andere. Soms ook te gek voor woorden. Daar weet de politie alles van! Overdreven snelheid op weg naar het rijexamen, dronken tegen een combi rijden en tweemaal tegen de lamp lopen in één nacht... Ontdek hier 3 opvallende verhalen die allen eindigden met een rijverbod.

 

Wat als je je haast voor je rijexamen?

Die vraag kan een 19-jarige bestuurder uit het West-Vlaamse Hooglede beantwoorden. De jongeman werd in een zone 70 geflitst terwijl de snelheidsmeter in zijn wagen maar liefst 118 km/uur aanwees. Al had hij wel een excuus klaar voor de agenten die hem aan de kant hebben gezet. “Ik ben op weg naar het examencentrum om mijn rijbewijs C te behalen, maar ik ben wat laat...”

 

In plaats van 2 rijbewijzen heeft hij er nu tijdelijk geen, want de jongeman kreeg een rijverbod van 15 dagen opgelegd.

 

Wat als je een politiecombi aanrijdt?

Rijden onder invloed is een ding, tegen een combi rijden onder invloed een ander... Het overkwam M.R. uit Berlare. De man had te diep in het glas gekeken toen hij bij een alcoholcontrole tegen een politievoertuig aanreed. De politierechtbank van Dendermonde veroordeelde de man tot een boete van €1600, waarvan een groot deel met uitstel, en een rijverbod van 23 dagen.

 

Ik besef dat ik daar een grote stommiteit heb begaan. Dit zal niet meer gebeuren en ik wil hier ook niet meer verschijnen”, aldus de man.

 

Wat als je tweemaal tegen de lamp loopt?

In Mechelen werd een 19-jarige bestuurder met een voorlopig rijbewijs aan de kant gezet. Hij vertoonde uiterlijke kenmerken van druggebruik, wat bevestigd werd door de speekseltest. Hij kreeg een boete van €174 en een rijverbod van 15 dagen. Even later werd de wagen, die notabene in bruikleen was, opnieuw gesignaleerd.

 

De man reed nog steeds onder invloed van drugs en nu dus ook zonder rijbewijs. “Er is beslist om de wagen in beslag te nemen. Dat blijft zo voor zeker vijftien dagen”, aldus de lokale politie.

 

Beging je zelf een verkeersovertreding? Bereken hieronder je boete of rijverbod met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan de specialisten.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 20 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!