Wat is de nieuwe parkeerapp Polly?

Hoe kan ik met behulp van de parkeerapp Polly een parkeerboete vermijden? Hoe hoog zijn de huidige tarieven voor parkeerboetes? Boetecalculator legt uit.

Wie zich veel met de auto in grote steden zoals Brussel, Antwerpen of Namen verplaatst, weet dat een geschikte parkeerplaats vinden geen sinecure is. Geen parkeerplaats vinden is dan ook een veel gehoorde frustratie. De Israëliër Zohar Bali heeft wat gevonden op het wereldwijde parkeerprobleem. Zijn bedrijf sPark heeft de nieuwe parkeerapp Polly ontwikkeld. Deze ‘Waze van het parkeren’ leidt u naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Geen parkeerboetes meer door foutparkeren dus.

Wat is het doel van Polly?

Polly wordt vooral gebruikt in Israëlische en Franse steden. In Frankrijk is de app op korte tijd zeer populair geworden. Sinds begin december is Polly ook beschikbaar in België. In Brussel is het al mogelijk om met de app sneller een parkeerplaats te vinden en dus een mogelijke parkeerboete te vermijden. Later volgen ook nog Gent, Antwerpen en Mechelen. Nu lage-emissiezones in de grootste Belgische steden geïntroduceerd worden, geraken ook de parkeerplaatsen aan de rand van de stad sneller gevuld. Bali en zijn bedrijf sPark beweren dat je met de app tot twee keer sneller een parkeerplaats vindt.

Naast een voordeel voor de autobestuurders, brengt de app ook voordelen voor bewoners met zich mee. Bali zei in een persbericht dat je er in een stad gemiddeld 20 minuten over doet om een parkeerplaatsje te vinden. Dankzij Polly kan dat maar 10 minuten worden. Dit heeft gelukkigere chauffeurs, minder verkeer en schonere lucht tot gevolg.

Verder belooft de app naast navigatie en up-to-date parkeerinfo ook nog de mogelijkheid om plaatsen te reserveren in parkeergarages, kortingen tot 50% voor een plaatsje in deze parkeergarages en de mogelijkheid om met de app te betalen, zelfs bij parkeren op straat.

Hoe werkt Polly?

Polly analyseert en verwerkt open source informatie over parkeerplaatsen om die in real time in kaart te brengen. Wanneer je op zoek bent naar een parkeerplaats, geef je simpelweg het adres in van de plaats die je probeert te bereiken. Polly zal dan op zoek gaan naar wat de beste optie is om in de buurt te parkeren. Je kan daarbij kiezen of je direct voor ondergrondse parkeergarages gaat of toch langs de weg wil proberen.

De app toont de route waarlangs je parkeerplaatsen kan vinden, en toont je meteen hoe groot de kans is dat je er effectief eentje vindt. Op die manier kan je inschatten of het wel de moeite is op die route een parkeerplaatsje te gaan zoeken.

Wat spaar je uit aan parkeerboetes met Polly?

Sinds begin 2018 hangt het af van de ernst van de overtreding hoe hoog je parkeerboete zal zijn. Heb je geen ticket betaald waar dat wel moest, dan zal je parkeerboete rond de €25 zijn. Bij stilstaan of parkeren waar het helemaal niet mag, kun je je aan een boete van €58 verwachten als je bijvoorbeeld te dicht bij een kruispunt staat. Maar als je op het voetpad staat geparkeerd, stijgt het bedrag naar €116.

Kreeg je onlangs een parkeerboete maar wil je die betwisten? Vraag raad aan de experts van Boetecalculator. Of werd je geflitst? Dan kan je hieronder je boete berekenen.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6414 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!