Wat als je al 50 keer een snelheidsovertreding beging?

Wat als je al voor de 50ste keer een snelheidsovertreding begaat? Hoeveel bedragen de geldboetes? Boetecalculator duidt de feiten en de straffen. Lees hier meer.

Een gouden jubileum in de politierechtbank van Oudenaarde! Een hardleerse bestuurder met een zware voet mocht er zich vorige week komen verantwoorden voor zijn 50ste snelheidsovertreding. Hoe kan iemand zo een grote waslijst aan verkeersinbreuken begaan? Welke straffen hangen hem boven het hoofd?

Welke snelheidsovertreding beging de man?

De 50ste snelheidsovertreding was er een van een niet te zwaar kaliber: de Gentenaar reed 92 km/uur waar hij 90 mocht rijden. Maar dan rijst natuurlijk de vraag hoe iemand zo vaak een snelheidsovertreding kan begaan zonder intrekking van zijn rijbewijs. In geval van recidive wordt er immers veelal overgegaan tot een rijverbod bovenop een verhoging van de geldboete.

En wat blijkt: de man zijn rijbewijs werd eerder al ingetrokken, maar hij had het nooit ingeleverd. Zo bleef hij dus boetes bij elkaar rijden.

Welke boetes kreeg hij al opgelegd?

Intussen heeft de Gentenaar al een rijverbod tot 2024 en geldboetes voor om en bij de 31.000 euro. “Hij betaalde de voorgestelde minnelijke schikkingen niet, maar nu begint het hem te dagen.”, vertelde zijn advocaat in de rechtbank. Wanneer een minnelijke schikking niet wordt betaald, word je gedagvaard en mag je je dus gaan verantwoorden in de politierechtbank. Zo ook in het geval van de Gentenaar.

Politierechter Pieter De Meyer, bekend van het tv-programma ‘De Rechtbank’, legde de man nog eens boetes en een rijverbod van bijna 2 jaar op.

Hoe kan hij zijn rijbewijs terugkrijgen?

Voorlopig zal de man dus geen snelheidsovertreding meer kunnen begaan. Wil hij ooit zijn rijbewijs terugkrijgen, zal hij zowel zijn theoretisch rijexamen als de proeven opnieuw moeten afleggen.  Sinds 1 juni 2017 is het rijexamen echter veel strenger geworden, waardoor de slaagkans veel kleiner is. Zo bewijzen ook de statistieken per examencentrum. Hij zal dus zijn best mogen doen!

Beging je zelf een snelheidsovertreding? Bereken hieronder je boete met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan de specialisten.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6690 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!