Verkeersboete voor voetbalsupporters met spiegelshoesjes

Wanneer krijg je een verkeersboete voor tricolore spiegelhoesjes? Wat als je een vlag aan je gevel hangt? Boetecalculator behoedt voetbalsupporters voor boetes.

Nu ons nationaal elftal zeker is van de volgende ronde op het WK, is de Belg trotser dan ooit! En dat uit zich in tricolore gekte. Niet in het minst op de baan: steeds meer auto’s worden versierd met de welgekende tricolore hoesjes. Maar wist je dat je zo een verkeersboete van €58 riskeert?

Wanneer krijg je als voetbalsupporter een verkeersboete?

Je krijgt natuurlijk niet zomaar een verkeersboete als je spiegelhoesjes gebruikt. Je bent pas strafbaar wanneer de hoesjes het zicht in de spiegels verminderen. “De wegcode zegt dat een bestuurder een goed zicht moet hebben voor en achter zijn voertuig”, aldus Guy Thyskens van de federale wegpolitie.

Zit je richtingaanwijzer in je achteruitkijkspiegel? Deze moet steeds zichtbaar zijn voor iemand die zich op 10 meter achter jouw auto en op 1 meter van de zijkant van je auto bevindt.  

Waarvoor waarschuwt de politie nog?

De echte voetbalsupporter beperkt zich uiteraard niet tot het aanbrengen van spiegelhoesjes. Al vergeten sommigen in hun enthousiasme wel rekening te houden met de veiligheid. Daarom geeft de Waalse politie tips om een verkeersboete te vermijden bij het vieren van een overwinning. “Passagiers mogen ook niet op de motorkap van een rijdende wagen zitten, of al rijdend uit de auto hangen.”, klinkt het advies.

Let er ook op dat een vlag aan je wagen je nummerplaat niet maskeert. Ook dit wordt immers niet getolereerd door de politie.

Welke andere boetes zijn mogelijk?

Als duivelse supporter riskeer je niet enkel een verkeersboete, maar ook een fiscale boete. Wie een vlag aan zijn huis drapeert met daarop een (bier)merk afgebeeld, zou hier eigenlijk belasting op moeten betalen. In heel wat gemeenten is er namelijk een belasting op uithang- of aanplakborden van kracht.

Volgens fiscaal expert Michel Maus hebben burgemeesters het recht om die belasting toe te passen. Meer zelfs: doen ze dit niet dan respecteren ze strikt gezien de wet niet.

 

Beging je zelf een duivelse overtreding? Bereken hieronder je boete met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan de specialisten.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 56 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!