Te traag gereden of te hard geremd?

Verkeersovertredingen zijn gemakkelijk gemaakt. Te traag rijden maar ook te hard remmen mag niet. Wat mag wel? Ontdek het met Boetecalculator.
  • Waarom mag te hard remmen niet?
  • Wat kan ik verwachten als ik rem voor een flitspaal?
  • Wat kan ik doen om deze boete tegen te gaan?

Niet enkel voor te traag rijden kan je een boete krijgen, ook te hard remmen mag niet. Dat ontdekten enkele mensen onlangs toen ze een boete in de bus kregen voor dit soort verkeersovertredingen.
 

Waarom mag te hard remmen niet?

Een man uit Brugge kreeg een pv in de bus omdat hij 33 reed waar hij 50 mocht. En hij was niet de enige. Welke minimumsnelheid is er op de weg? Geen. Tenminste, niet op de gewone rijweg. Enkel op de autosnelweg geldt er een minimumsnelheid van 70 kilometer per uur.

aarom dan die boete? De man werd niet gewoon vastgelegd met snelheidscontrole, er was ook een verkeersagent in de buurt. Die oordeelde dat de man aan hoge snelheid kwam aangereden en remde voor de snelheidscontrole. Verkeersovertredingen zijn namelijk niet enkel beperkt tot snelheid en te gehoorzamen borden. Ook te hard remmen wanneer dat niet nodig is, brengt anderen in gevaar.

 

Wat kan ik verwachten als ik rem voor een flitspaal?

Je mag dan ontsnappen aan boetes voor andere verkeersovertredingen zoals te snel rijden, je hoopt maar beter dat er dan geen agent in de buurt is. Die zijn namelijk niet opgezet met plots remmen als dat niet nodig is.

De vaststelling van een agent krijgt bovendien meestal de bovenhand in de politierechtbank. Je pv voor te bruusk remmen aanvechten wordt dus moeilijk. Net zoals bij andere verkeersovertredingen bedraagt de minimumboete voor te hard afremmen 58 euro.

 

Wat kan ik doen om deze boete tegen te gaan?

Dat is net zoals bij andere verkeersovertredingen: hou je aan de wegcode. Als je toch te snel rijdt en een flitspaal ziet, denk je beter even na voor je plots remt. De boetes zijn namelijk even hoog, maar in sommige situaties kan te hard remmen nog gevaarlijker zijn dan te snel blijven rijden. Schat vooral goed in wat je in jouw situatie het best doet.

 

Duwde je zelf te hard op een van je pedalen? Wat als je te snel bleef rijden? Vraag dan advies aan een van de experts van Boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 59 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!