Snelheidsovertredingen vastgesteld met superflitser

Vorige week woensdag tijdens de flitsmarathon stelde de politiezone Denderleeuw/Haaltert snelheidsovertredingen vast met een nieuwe NK7 superflitser.
  • De politiezone Denderleeuw/Haaltert zette vorige week woensdag tijdens de flitsmarathon een nieuwe superflitser in.

  • Dit in de strijd tegen de vele snelheidsovertredingen.

  • De Redflex NK7 werkt zowel preventief als repressief. Hij schrikt af, maar beboet ook.

In de strijd tegen de vele snelheidsovertredingen pakte de politiezone Denderleeuw/Haaltert vorige week woensdag tijdens de flitsmarathon uit met een gloednieuwe NK7 superflitser. Opmerkelijk: de camera flitst in beide richtingen, werkt zonder flits en zit verstopt in een vuilnisbak.

De vuilbakflitser Redflex NK7

Sinds zijn intrede in Vlaanderen kreeg de Redflex NK7 al meerdere bijnamen, zoals het geheime wapen tegen laagvliegers, de koning der flitsers, de superflitser, de vuilbakflitser, etc.. Het is dan ook een opmerkelijke flitser. De camera kan onder meer worden verstopt in een vuilnisbak, kan in 2 richtingen controleren, kan tot 6 snelheidsovertredingen tegelijkertijd vaststellen en moet niet flitsen dankzij een infraroodcamera. De maximumsnelheid kan zelfs per rijstrook worden ingesteld. De beelden worden bovendien met Wifi doorgestuurd, zodat de politiewagen niet in de buurt moet staan.

De nieuwe camera komt uit Australië en vervangt een ouder model. Kostprijs: 560.000 euro. Veel geld, maar niets in vergelijking met een mensenleven. Het aantal ongevallen in de politiezone Denderleeuw/Haaltert is vorig jaar al gedaald, maar dat cijfer moet nog meer omlaag. Zo krijgt de Expresweg een trajectcontrole, en zal de superflitser veelvuldig worden ingezet om snelheidsovertredingen vast te stellen. De Redflex NK7 werkt zowel preventief als repressief. Enerzijds schrikt hij af, want je weet nooit waar hij zal staan, en anderzijds beboet hij wie zich niet aan de snelheid houdt.

Ingezet tijdens flitsmarathon

Tijdens de flitsmarathon stond de vuilbakflitser opgesteld net voorbij het Colruyt-filiaal op Kerkskenhoek in Haaltert. Automobilisten die van Aalst kwamen, konden hem onmogelijk opmerken. Hij stond immers verstopt achter een grote bloembak. De politieagenten kregen de dag voordien nog last minute een opleiding van de firma, zodat tijdens de flitsmarathon alles vlot kon verlopen. Hoeveel snelheidsovertredingen de superflitser op zijn eerste werkdag vaststelde, is nog niet bekend.

Boetes voor snelheidsovertredingen kunnen hoog zijn. Wil je graag weten hoe hoog jouw boete zal zijn, dan kan je die laten berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 51 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!