Recordeditie flitsmarathon levert 1,67 miljoen euro op

24 uur lang organiseerden de lokale politiezones en de federale wegpolitie intensieve snelheidscontroles op de Belgische gewest- en provinciewegen. Met een totaalbedrag van minstens 1,67 miljoen euro werd er maar liefst een half miljoen euro meer opgehaald dan de vorige editie in oktober. Maar dit was niet het enige record dat dit jaar werd gebroken.

Cijfers kunnen nog oplopen

Na de vaststelling dat er 33.425 automobilisten op de gevoelige plaat werden vastgelegd en de boete voor een snelheidsovertreding van maximaal 10km/h 50 euro bedraagt, kom je na een snelle berekening uit op 1,67 miljoen euro. Wanneer blijkt dat sommige automobilisten wel erg hard hun gaspedaal hebben ingedrukt, dan loopt het bedrag van de boete uiteraard op. Dit kan variëren van 5 of 10 euro per km/h, afhankelijk van de weg waarop de vaststelling werd gedaan.

Naast het aantal boetes vielen er nog andere records te noteren. Zo controleerde de politie nog nooit eerder zoveel voertuigen en hebben de automobilisten zich nooit beter gedragen. Slechts 2,46% van de chauffeurs liet zich betrappen op een snelheidsovertreding, waarmee de dalende trend van de afgelopen drie jaar verder wordt gezet.

Toch geflitst? Bereken eenvoudig je boete via onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6758 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!