Hoe doorsta ik alcoholcontroles met Tournée Minérale?

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik altijd negatief blaas bij alcoholcontroles? Wat maakt dat ik de boete vermijd? Het antwoord ligt voor de hand: niet drinken. Vooral de maand februari staat symbool voor

 

Met de feestdagen achter de rug, lijken de alcoholcontroles voor veel mensen op hun einde te komen. Niets is minder waar. De bijkomende alcoholcontroles mogen dan verminderen, de politie blijft wel naarstig op zoek naar dronken chauffeurs. Tournée Minérale hoopt daar een invloed op te hebben. Wat betekent de actie eigenlijk? Hoe kan ik ze steunen?

 

Wat is het uitgangspunt van Tournée Minérale?

Ook al lijkt het al een ingeburgerd begrip, Tournée Minérale is in februari 2018 nog maar aan zijn tweede editie toe. Het initiatief is een samenwerking tussen Stichting tegen Kanker en De DrugLijn. Het is bedoeld om bewustzijn te scheppen rond dagelijks alcoholgebruik en je de voordelen te laten ondervinden van een maand zonder alcohol. Bovendien sponsor je met je deelname ook de goede doelen. Het gaat veel verder dan een BOB kiezen, het legt de nadruk helemaal op gezondheid.

De bewustmaking rond casual alcoholgebruik wierp vorig jaar al zijn vruchten af. Bij de eerste editie namen al 122.460 mensen deel.

 

Hoe neem ik deel?

Aan Tournée Minérale kan je officieel deelnemen via de website. Daar kan je alleen deelnemen, een team van deelnemers aanmaken, of aansluiten bij een bestaand team. Na inschrijving motiveert Tournée Minérale je een maand lang met wekelijkse e-mails over de voordelen van alcoholvrij leven en de risico’s die verbonden zijn met alcoholgebruik. Zo blijf je op de hoogte en leer je veel bij. Ook het geld dat je ermee uitspaart kan je op de website van Tournée Minérale gemakkelijk berekenen met de schuiver onderaan.

Bovendien kan je niet enkel gewoon deelnemen, maar de actie ook sponsoren. Vorig jaar zamelde de campagne maar liefst €171.000 in! Die opbrengst gaat volledig naar kankeronderzoek, en je kan ook bijdragen als je niet deelneemt.

 

Welke alternatieven zijn er?

Hoewel alcohol vaak gepaard gaat met sociale aangelegenheden, is het toch geen noodzaak om van de gelegenheid te genieten. Maar velen vinden een hele avond spuitwater en frisdrank ook maar saai. Daarom ontwikkelden veel mensen bijzondere mocktails voor de gelegenheid, dat zijn cocktails zonder alcohol. Een getuigenis op de website vertelt over Marie, die intolerant is voor alcohol en daarom een bedrijf oprichtte dat events voorziet van alcoholvrije alternatieven.

 

Wanneer kan ik alcoholcontroles afwijzen? Hoe kan ik conclusies van alcoholcontroles aanvechten? Vraag advies aan de specialisten van Boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6765 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!