Hardleerse wegpiraat krijgt 2x levenslang rijverbod

Rechtbank in Veurne nog vrij mild voor hardleerse wegpiraat met zwaar stafregister die ondanks levenslang rijverbod opnieuw dronken achter het stuur kroop.
  • Nieuwe veroordeling voor rijden onder invloed tijdens levenslang rijverbod.

  • Werkstraf, geldboete, opnieuw levenslang rijverbod en elektronisch toezicht.

  • Overtreder heeft alsnog de mogelijkheid om recht tot sturen terug te krijgen.

 

Een 33-jarige hardleerse wegpiraat heeft van de politierechter in Veurne twee keer een levenslang rijverbod gekregen, een boete van 7.800 euro waarvan de helft met uitstel en een werkstraf van 150 uur. Hij staat ook een jaar onder elektronisch toezicht. Al bij al was de Veurnse rechter nog relatief mild.

 

De wegpiraat in kwestie heeft een zwaar stafregister met 24 veroordelingen voor zowat alle mogelijke verkeersovertredingen De man werd gisteren door de rechtbank in Veurne veroordeeld voor onder meer rijden onder invloed tijdens een levenslang rijverbod. Zo kreeg hij een werkstraf van 150 uur opgelegd, of drie maanden gevangenis indien hij die niet zou uitvoeren. Hij kreeg ook een boete van 7.800 euro, waarvan de helft met uitstel, of acht maanden rijverbod. De rechter veroordeelde hem bovendien tot twee keer levenslang rijverbod. Dat recht tot sturen kan hij nog terugkrijgen, als hij slaagt voor alle medische en psychologische tests alsook het praktisch en theoretisch rijexamen.

 

Tijdens de pleidooien stond de verkeersovertreder constant te wenen, terwijl zijn familie in de zaal zat. "Mijn moeder heeft keelkanker en ik ben de enige die voor haar kan zorgen. En mijn vrouw is net zwanger". De rechter was vrij mild en zette dus zijn eerdere straf - 15 maanden cel - om in een jaar elektronisch toezicht, de hierboven vermelde werkstraf van 150 uren, 7.800 euro boete waarvan de helft met uitstel, en opnieuw een levenslang rijverbod. De voorzitter zei te hopen dat de beklaagde zich nu eindelijk eens zal gedragen op de weg en in het verkeer.

 

Boetes voor verkeersovertredingen kunnen hoog oplopen. Wil je graag weten hoe hoog jouw boete zal zijn dan kan je die berekenen met onze boetcalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 804 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!