Groen licht voor de supercomputer

Supercomputer regelt vanaf juni verkeerslichten in Antwerpen voor een betere doorstroming van het verkeer. Gedaan met nodeloos voor het rood licht staan!
  • Supercomputer regelt vanaf juni 323 verkeerslichten in Antwerpen.
  • Niet langer nodeloos wachten voor het rood licht.
  • Gunstige invloed op verkeersagressie

 

 

Antwerpen zal als eerste stad in Vlaanderen worden uitgerust met een supercomputer die de verkeerslichten regelt en aanpast aan de (file)noden. Deze supercomputer zal in totaal 323 verkeerslichten op elkaar afstemmen om de doorstroming van het verkeer in en rond Antwerpen te verbeteren. De komst van de supercomputer moet op termijn ook een gunstige invloed hebben op de milieuverontreiniging en zelfs op de verkeersagressie. Misschien zelfs op verkeersovertredingen aangezien je minder lang voor het rood licht hoeft te staan. Niets dan voordelen dus en daarom krijgt de supercomputer groen licht.

 

Efficiëntere sturing

De supercomputer zal in totaal 232 verkeerslichten op gewestwegen en 91 verkeerslichten op stadswegen aansturen. De bedoeling is dat het verkeer zo efficiënter gestuurd wordt en dat er sneller kan ingegrepen worden bij probleemsituaties op de weg. Ook zou de verkeersagressie moeten dalen met de komst van de supercomputer. De computer moet er immers ook voor zorgen dat je niet nodeloos voor het rood licht blijft staan. Voortaan heb je nog minder redenen dus om snel nog door het rood te rijden .  

 

Agressie door ongeduld

Heel wat verkeersovertredingen, zoals te snel rijden of door het rood rijden, komen voort uit de haast van de bestuurders. Meerdere studies tonen aan dat de gemiddelde autobestuurder hoogstens 1,5 minuut wachten voor het rood aankan. Duurt het langer, dan begint hij zich te ergeren waardoor hij zich mogelijks roekelozer en agressiever zal gedragen in het verkeer.

 

Niet nodeloos wachten

Momenteel hebben de meeste verkeerslichten een standaardinstelling die geen rekening houdt met de actuele verkeersdrukte. Vrijwel altijd worden files in stadscentra veroorzaakt door die slecht afgestelde lichten. De supercomputer maakt korte metten met het nodeloos wachten voor het rood licht. Laat je dus niet verleiden om snel nog door het rood te rijden.

 

Toch ongeduldig geweest en door het rood gereden? Je verkeersboete is gemakkelijk te berekenen met onze boetecalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 56 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!