Flitspaal staat voor paal

In Oudenaarde kregen snelheidsovertreders vrij spel. Een bestuurder beplakte de flitscamera met kinderstickers. Boetcalculator licht toe.
  • Vaststellen van snelheidsovertredingen verhinderd door kinderstickers.

  • Ook eerder waren flitspalen in het Oudenaardse al het mikpunt van spot.

  • De politie ziet meer heil in de installatie van trajectcontroles.  

 

In de Vlaamse Ardennen hebben ze het blijkbaar niet hoog op met snelheidscontroles. Al meermaals waren flitscamera’s er het mikpunt van spot. Ook nu werd de flitscamera langs de N60 op de grens van Nukerke en Ronse het slachtoffer van een gefrustreerde bestuurder die duidelijk geen zin had om te achterhalen welke boete je kan verwachten als je geflitst wordt. Zowel het kijkgat van de camera als het glas voor de flitser werden afgedekt met stickers uit een kinderboek waardoor er geen snelheidsovertredingen mee konden vastgesteld worden. Het werk van een geflitste papa?

 

Het is nog onduidelijk hoe lang de flitspaal al als stickerpaal door het leven gaat. Journalisten merkten dit op 17 augustus op, maar de politie nog niet. “We zijn hiervan nog niet op de hoogte, maar zullen de zaak onderzoeken", klinkt het in het politiekantoor in Brakel. Ook bij het Agentschap Wegen en Verkeer was het vandalisme nog niet bekend.

 

De technici van het agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, die de stickers zullen verwijderen, hebben echter al voor hetere vuren gestaan. Letterlijk! Op de Einse middenberm ging de flitspaal immers al 2 keer in vlammen op, uitgerekend op de dag van de verkeersveiligheid in Oost-Vlaanderen. Wegen en Verkeer besloot dan maar de flitscamera in de gaten te houden met... jawel: bewakingscamera’s!

 

Ook de flitspaal aan de Salons Mantovani in Eine stond al voor paal omdat deze voortdurend met technische problemen kampte. Na de plaatsing heeft het maanden geduurd voor er snelheidsovertreders mee konden betrapt worden. Gewoon omdat de flitscamera op een verkeerde plek stond.

 

De politie heeft het zelf echter ook niet hoog meer op met flitspalen. "Flitspalen hebben een beetje afgedaan, omdat bestuurders ervoor gewaarschuwd worden door hun gps en vlak ervoor op de rem gaan staan. Amper één automobilist op honderd laat zich door zo'n flitskast nog betrappen", aldus Joost Duhamel, hoofd van de politiezone Vlaamse Ardennen. De Oudenaardse politiebaas ziet voor het vaststellen van snelheidsovertredingen meer heil in de installatie van trajectcontroles. Er zijn echter nog geen concrete plannen om deze te installeren. Wel maken ze er al gebruik van superflitsers die veel discreter opgesteld worden.

 

Reed je zelf iets te snel voorbij een flitser die niet afgedekt was met stickers? Bereken je boete met onze handige boetecalculator.  

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 6685 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!