Flitsende tekening voor tragere voet

Nieuwe sensibiliseringsactie: in oktober krijgt wie in Zaventem geflitst wordt, samen met de verkeersboete ook een kindertekening meegestuurd.

De lokale politie van Zaventem start in oktober met een nieuwe actie om hardrijders te laten stilstaan bij de gevaren van overdreven snelheid. Wie in groot-Zaventem geflitst wordt, krijgt vanaf dan bij zijn verkeersboete voor overdreven snelheid ook een kindertekening. Een ludieke manier om hardrijders aan te manen het gaspedaal wat minder diep in te duwen.

 

Zopas startte de lokale politie met de tekenwedstrijd ‘Zorgt jouw flitsende tekening voor een tragere voet?’ Alle kids tot 17 jaar, ook zij die niet in Zaventem wonen, kunnen nog tot en met 10 september 2017 deelnemen aan de wedstrijd. Half september worden dan de 3 beste tekeningen rond het thema verkeersveiligheid geselecteerd. "Midden september selecteren we met opzet drie tekeningen, zodat bestuurders die wat vaker geflitst worden niet steeds dezelfde tekening in de brievenbus krijgen", aldus Inge Hendrix van de dienst sociale recherche bij de politie van Zaventem.

 

De kindertekeningen moeten hardnekkige verzamelaars van snelheidsovertredingen er even aan herinneren dat ook kinderen gebruik maken van het wegennet. Omdat zij net de meest kwetsbare groep vormen in het verkeer, worden zij bij het project betrokken in de hoop hardrijders hun jeugdig enthousiasme op de baan af te remmen. De gemeente Zaventem telt heel wat scholen waar het extra oppassen is voor deze zwakke weggebruikers. Uit een vorig artikel bleek dat 1 op 10 hardrijders op de Belgische wegen een buitenlandse nummerplaat heeft, maar ook de Belg heeft een zware voet. Een sensibiliseringsactie is dus zeker op z’n plaats.

 

Zaventem is niet de eerste zone die dit project tegen snelheidsovertredingen lanceert. Het meesturen van een kindertekening bij een verkeersboete bewees in andere provincies al een slimme zet te zijn. Niet enkel om snelheidsovertreders aan te manen minder snel te rijden, maar ook om kinderen bewust te maken van verkeersveiligheid.

 

Zelf ook een zware voet? Bereken je verkeersboete met onze handige boetecalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 33 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!