Flitsende snelheden in Brusselse Louizatunnel? – Boetecalculator

Vorig weekend te snel door Brussel gereden? Geflitst tijdens de snelheidscontrole? Boetecalculator registreerde de overtredingen.
  • Politie controleerde 1614 auto’s in Louizatunnel.

  • Maar liefst 70% van de voertuigen werd geflitst.

  • Recordsnelheid van 67 km/uur sneller dan toegestaan geregistreerd.

 

Wie zich vorig weekend door Brussel verplaatste met een zware voet, heeft veel kans geflitst te zijn. Vorig weekend werden de lenzen van de politiecamera’s in Brussel immers goed scherp gesteld. Tijdens een snelheidscontrole in de Louizatunnel werd 70% van de 1614 gecontroleerde bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Bij een tweede snelheidscontrole op de Vilvoordelaan werden nog eens 230 bestuurders gecontroleerd. De Belg is zich duidelijk niet bewust van de risico’s van overdreven snelheid.

 

Wat een nacht voor de agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene! Maar liefst 70% van de gecontroleerde voertuigen werd in de Louizatunnel geflitst aan een snelheid die hoger lag dan de toegestane 50 km/uur. Het snelheidsrecord werd gevestigd door de bestuurder van een Volkswagen Golf die 117 km/uur reed. Inderdaad: 67 km/uur sneller dan de toegelaten snelheid in de tunnel. In totaal werden 7 bestuurders geïntercepteerd. Twee van hen reden bovendien ook onder invloed van alcohol. De politie stelde ook 81 processen-verbaal op.

 

Ook op een andere locatie in Brussel werd er zaterdagnacht geflitst door de politie. Op de Vilvoordelaan werden 230 bestuurders gecontroleerd. De politie stelde 9 processen-verbaal op en trok het rijbewijs van 2 bestuurders in. Het snelheidsrecord op de Vilvoordelaan, waar een maximumsnelheid van 70 km/uur geldt, bedroeg 125 km/uur.

 

Op de Vilvoordelaan worden wel vaker bestuurders aan een te hoge snelheid geflitst. Ongeveer een jaar geleden had de politie er de handen vol met enkele straatracers. De BMW-bestuurders werden er toen geflitst aan snelheden van 188 km/uur en 169 km/uur. Het is dus niet de eerste keer dat in Brussel flitsende snelheden worden geregistreerd. En dat terwijl we allemaal beweren dat door Brussel rijden gelijk staat aan in de file staan...

 

Zelf geflitst tijdens een snelheidscontrole? Bereken je boete met onze handige boetecalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 56 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!