File ontweken = zware verkeersboete in de bus!

Ondanks alle waarschuwingen stond er zaterdag op de E313 toch een monsterfile. Wie toen een overtreding beging, mag een verkeersboete in de bus verwachten.
  • Door werken op de E313 in Grobbendonk stond er op zaterdag een lange file, ondanks alle waarschuwingen.

  • Veel bestuurders zaten daar duidelijk niet op te wachten en reden op de pechstrook, of waren zelfs aan het spookrijden.

  • Zij mogen zeker een verkeersboete in de bus verwachten!

Een hele week waarschuwde de politie dat je de E313 op zaterdag beter kon vermijden. Toch stond er een grote file en daar hadden heel wat automobilisten duidelijk geen zin in. Om tijd te winnen reden veel bestuurders de pechstrook op en sommigen waren zelfs aan het spookrijden. Asociaal én gevaarlijk, aldus de politie. Zij mogen zeker een verkeersboete in de bus verwachten!

Werken op de E313

Vorige zaterdag waren er in Grobbendonk werken aan de spoorwegbrug over de E313. Een deel van de snelweg werd daarom afgesloten in beide rijrichtingen. En ondanks dat de politie een hele week had gewaarschuwd, stond er toch een monsterfile: anderhalf uur in de richting van Antwerpen en één uur extra reistijd voor wie naar Hasselt wou.

En daar hadden blijkbaar weinig automobilisten zin in. Hun rijgedrag was onaanvaardbaar. In de richting van Hasselt kregen automobilisten voornamelijk een verkeersboete voor het gebruiken van de pechstrook. In de richting van Antwerpen waren ze vooral aan het spookrijden. Levensgevaarlijk, aldus Peter Dewaele van de federale politie.

Verkeersboete in de bus

Deze verkeersovertredingen worden niet door de vingers gezien. Er werden 25 processen-verbaal opgesteld voor bestuurders die op de pechstrook reden of aan het spookrijden waren. De werken waren ruim een week op voorhand aangekondigd. Iedereen kreeg dus de tijd om een alternatieve weg te zoeken. Bovendien getuigt rijden op de pechstrook of spookrijden van asociaal rijgedrag, en is het levensgevaarlijk. Wijken andere wagens uit, dan is een botsing niet te vermijden. Daarenboven moet de pechstrook altijd worden vrijgehouden voor prioritaire voertuigen, zoals ambulances en politiewagens.

Wie dus de pechstrook heeft gebruikt, mag een verkeersboete van 165 euro in de bus verwachten. Zij die aan het spookrijden waren, begingen een zwaardere verkeersovertreding en zullen zich dus moeten verantwoorden voor de politierechter. Die kan beslissen om het rijbewijs voor 15 dagen in te trekken, inclusief verkeersboete!

Beging je een overtreding, dan mag je een verkeersboete in de bus verwachten. Ben je benieuwd hoe hoog die zal zijn, maak dan gebruik van onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 679 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!