Extra alcoholcontroles tijdens Ronde van Vlaanderen

De politie hield tijdens de Ronde van Vlaanderen extra snelheids- en alcoholcontroles, om dronken bestuurders en snelheidsduivels uit het verkeer te halen.
  • De politie hield tijdens de Ronde van Vlaanderen extra snelheids- en alcoholcontroles. Deze blijken immers broodnodig.

  • Veel toeschouwers willen zoveel mogelijk meemaken van de Ronde, en scheuren van locatie naar locatie.

  • Ook het bier vloeit rijkelijk, waardoor veel chauffeurs dronken achter het stuur kruipen.

Gisteren werden er duizenden wielerfans verwacht op en rond het parcours van de Ronde van Vlaanderen. En zo geschiedde, mede dankzij het mooie lenteweer. Omdat elk jaar sommige automobilisten over de wegen scheuren om de renners zo vaak mogelijk te kunnen zien en het bier rijkelijk vloeit, hield de politie extra snelheids- en alcoholcontroles.

Meer snelheidscontroles

Wie het parcours in de aanloop van de Ronde van Vlaanderen een beetje had bestudeerd, kon de renners verschillende keren voorbij zien rijden. Op één voorwaarde: na de doortocht moest je onmiddellijk in de wagen springen om naar een volgende locatie te rijden. Jammer genoeg nemen nogal wat automobilisten daarbij te grote risico’s en houden ze zich niet aan de geldende snelheidslimieten. In het verleden werden er tijdens de Ronde in dorpskernen wagens geflitst die meer dan 100 km/h reden.

Daarom hebben politieagenten in de steden en gemeenten langs het parcours extra snelheidscontroles gehouden met anonieme voertuigen, en dit op vraag van Oost-Vlaams provinciegouverneur Jan Briers. Wie het gaspedaal te hard heeft ingeduwd, mag zeker een boete in de bus verwachten.

Extra alcoholcontroles

Hetzelfde gold voor wie een pintje te veel dronk tijden de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar blies 8 procent van de gecontroleerde automobilisten positief tijdens de extra alcoholcontroles. En ook dit jaar werd er meer gecontroleerd. Wie wou drinken tijdens de Ronde bracht dus maar beter een BOB mee. Toch moeten sommige korpschefs toegeven dat al hun agenten werden ingezet voor de ordehandhaving, en dat ze geen personeel meer vrij hadden voor extra snelheids- en alcoholcontroles. Zo heeft de korpschef van de politiezone Vlaamse Ardennen, waar het zwaartepunt van de Ronde ligt, de omliggende korpsen, die iets verder van het parcours verwijderd liggen en minder manschapen moeten inzetten, gevraagd om de alcoholcontroles op zich te nemen.

Blies je positief tijdens één van de vele alcoholcontroles en wil je weten hoe hoog de boete zal zijn? Laat die dan berekenen door onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 3252 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!