Alweer profvoetballer met rijverbod

Welke profvoetballers nemen het niet zo nauw met de verkeersregels? Boetecalculator zet de topscoorders inzake een rijverbod op een rij. Lees hier meer.

Profvoetballers die een rijverbod scoren... Het zou een wekelijkse rubriek in de kranten kunnen worden. Onlangs berichtten we nog over de geldboete en het rijverbod voor Rode Duivel Nainggolan en deze week kunnen we weer een gelijkaardig bericht delen. Deze keer over Jinty Caenepeel die momenteel met Excelsior in de Nederlandse Eredivisie speelt.

 

Waarom werd een levenslang rijverbod gevraagd voor Caenepeel?

De feiten dateren van juli 2017. Nadat een voorbijganger de politie informeerde over de cannabisgeur die uit de wagen van Caenepeel kwam, werd deze onderworpen aan een controle. De aanvaller testte dan ook positief op cannabisgebruik en verklaarde dat hij al 2 jaar lang wekelijks gebruikte.

Het openbaar ministerie was daarom van oordeel dat hij verslaafd is en vroeg de rechter dan ook om een levenslang rijverbod.

 

Hoe ontsnapte hij alsnog aan het levenslang rijverbod?

Caenepeel werd de voorbije maanden op bevel van de politierechter regelmatig getest door een dokter. Die kon bevestigen dat de voetballer de voorbije maanden geen drugs meer gebruikt had. Ook zijn advocate had al aangehaald dat hij in de periode dat de feiten vastgesteld werden met slechte vrienden optrok. “Ze hadden samen een joint gerookt op het strand. Maar intussen heeft hij de cannabis al lang afgezworen.”, aldus de advocate.

Het leveslange rijverbod werd daarom afgewezen door de rechter. Wel kreeg hij 3 maand rijverbod, waarvan de helft met uitstel en een geldboete van € 1600, waarvan eveneens de helft met uitstel. Ook zal hij zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw moeten afleggen. 

 

Welke andere voetballers scoorden al een rijverbod?

Yassine El Ghanassy die in 2017 KV Oostende inruilde voor FC Nantes heeft een uitzonderlijk palmares aan verkeersovertredingen. De 27-jarige voetballer liep in totaal al 16 veroordelingen door de politierechtbank op. In april legde de rechter in Brugge hem bij verstek een zware boete en een rijverbod op. Tevens werd zijn Porsche voor de 2de maal verbeurdverklaard.

De 23-jarige Jordan Lukaku mocht in oktober ook nog eens zijn rijbewijs inleveren. Het was toen al de 8ste keer dat de speler van SS Lazio voor de politierechter moest verschijnen. Hij verzamelde in totaal al 26 maanden rijverbod.

 

Beging je zelf een verkeersovertreding? Bereken hieronder je geldboete of rijverbod met onze handige boetecalculator of stel je vraag onmiddellijk aan onze specialisten.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 59 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!