Agent kreeg derde keer boete voor rijden onder invloed

Een politieagent uit Avelgem werd door de Brugse politierechtbank voor de derde keer veroordeeld tot het betalen van een boete voor rijden onder invloed.
  • Een Avelgemse politieagent werd voor de derde keer veroordeeld tot het betalen van een boete voor rijden onder invloed.

  • Hij raakte met 1,68 promille in het bloed betrokken bij een ongeval.

  • Bovendien kreeg hij een rijverbod opgelegd van 6 maanden, en mag hij een zware straf verwachten op het werk.

Een 33-jarige politieagent uit Avelgem werd door de politierechtbank van Brugge voor de derde keer veroordeeld tot het betalen van een boete voor rijden onder invloed. Met 1,68 promille alcohol in zijn bloed raakte hij betrokken bij een ongeval. Daardoor dreigt hij nu zijn job te verliezen. Volgens zijn advocaat zat zijn cliënt in een moeilijke periode en liet hij zich enkele uren voor het ongeval verleiden om iets te drinken.

Vrijgesproken voor ongeval

De politieagent vroeg de vrijspraak voor de betrokkenheid bij het ongeval. Hij was de weg aan het zoeken en zijn gps had een verkeerde weg aangeduid. Het duurde even alvorens hij de juist route kreeg. Hoogstwaarschijnlijk was dit de reden waarom hij aan een lage snelheid reed. Er is wel betwisting over een plotse draaibeweging naar links, waardoor de andere wagen moest uitwijken en crashte tegen een boom. Volgens zijn advocaat was het ongeval uitsluitend te wijten aan de te hoge snelheid en het roekeloos inhaalmanoeuvre van de andere bestuurder. Het feit dat hij niet op tijd kon remmen terwijl er nog een hele afstand zat tussen de rijbaan en de boom, en de schade aan de wagen, versterkt deze stelling. De politierechter ging mee in het verhaal en de agent werd vrijgesproken voor zijn betrokkenheid bij het ongeval.

Boete rijden onder invloed

De Brugse politierechter oordeelde wel streng over het alcoholgebruik. Vooral het feit dat de politieagent al voor de derde keer werd veroordeeld voor dronken rijden, kan niet door de beugel. Hij legde hem een boete op voor rijden onder invloed van 2.400 euro, én een rijverbod van 6 maanden. Bovendien wacht er hem sowieso nog een zware straf op het werk. De man werkt al enkele jaren bij de spoorwegpolitie en riskeert daar een zware schorsing. Of in het slechtste geval dreigt hij zijn job te verliezen.

Hoe hoog de uiteindelijke boete voor rijden onder invloed zal zijn, hangt af van het aantal promille in het bloed. Bereken daarom je boete met onze boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 46 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!