44 bestuurders betrapt op rijden onder invloed

De wodca-acties in Mechelen en Willebroek resulteerden in heel wat verkeersboetes. 10 automobilisten kregen zelfs een rijverbod van 15 dagen opgelegd.

44 bestuurders betrapt op rijden onder invloed

 

  • Wodca-acties tijdens het Pinksterweekend.

  • Meerdere bestuurders kregen een tijdelijk rijverbod.

  • De politie nam ook drugs in beslag tijdens de verkeerscontrole.

 

Tijdens het verlengd pinksterweekend hield de politie zowel op vrijdag- als zaterdagnacht verkeerscontroles in Mechelen en Willebroek. Van de 991 gecontroleerde bestuurders betrapte de politie er 44 op rijden onder invloed. 10 betrapte automobilisten kregen zelfs een rijverbod van 15 dagen.

 

Dit weekend betrapte de politie tijdens een verkeerscontrole 3 bestuurders die onder invloed van cannabis, amfetamines of cocaïne achter het stuur waren gekropen. Het drugsgebruik kwam tijdens de controle aan het licht bij een speekseltest. 4 automobilisten werden betrapt op dronken rijden en nog 3 andere bestuurders op rijden onder invloed van alcohol én drugs. Deze 10 onbezonnen chauffeurs kregen een rijverbod van 15 dagen opgelegd. De 34 andere weggebruikers die betrapt werden op dronken rijden, kregen een rijverbod van 3 tot 6 uur.

 

Een inwoner van Litouwen moest onmiddellijk een boete van €179 betalen, een man uit Duitsland zelfs €420. Deze onmiddellijke inning van de verkeersboete is een maatregel die altijd genomen wordt bij bestuurders die niet in België gedomicilieerd zijn.

 

Een jongeman werd ook betrapt op rijden met een voorlopig rijbewijs. Dat is verboden tijdens een weekendnacht. Een andere bestuurder reed zelfs rond met een auto waarvan het keuringsbewijs al een half jaar vervallen was.

 

Tijdens de wodca-acties werden ook gerechtelijke controles uitgevoerd. Daarbij werden 6 personen betrapt met drugs op zak. De drugs werden uiteraard in beslag genomen. Een persoon werd weerhouden omdat hij nationaal geseind stond als op te sporen in een gerechtelijk dossier.  

 

Boetes voor verkeersovertredingen kunnen hoog oplopen. Wil je graag weten hoe hoog jouw boete zal zijn dan kan je die berekenen met onze boetcalculator

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 51 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!