Welke straf krijgt dronken duivel Nainggolan?

Hoeveel had Radja Nainggolan gedronken na de WK-kwalificatiematch tegen Griekenland? Welke straf kreeg hij hier nu, een jaar later, voor? Boetecalculator verklaart het verdict van de politierechter en

Bij de interland tegen Saoedi-Arabië kreeg hij nog een daverend applaus, maar diezelfde week weerklonk ook de voorzittershamer voor Rode Duivel Nainggolan. Met minder gejuich uiteraard. Radja mocht op het veld nog laten zien welk buskruit hij in de kuiten heeft, in de rechtbank had hij zijn kruit al verschoten. Verdict: één maand rijverbod en een boete van €1600.

 

Wanneer deden de feiten zich voor?

Herinnert u zich de interland België-Griekenland op 25 maart 2016? Na die WK-kwalificatiewedstrijd ging Radja Nainggolan stevig feesten in Club Exo in Sint-Niklaas, een trendy club die erg geliefd is bij profvoetballers. ’s Ochtend werd hij echter door 2 motards van de lokale politie gecontroleerd en dronken bevonden.

Nainggolan blies positief en moest meteen zijn rijbewijs inleveren alsook een onmiddellijke inning van €1200 betalen. Nu een jaar later krijgt hij dus nog een boete van €1600 en een maand rijverbod.

 

Waarom kreeg hij een onmiddellijk rijverbod?

Wanneer je net als Radja positief blaast en er dus een P verschijnt op de test, mag je niet meer rijden en houdt de politie je rijbewijs in. Je krijgt dan een rijverbod van 6 uur. Om je rijbewijs en je recht tot sturen terug te krijgen, dien je een nieuwe ademtest af te leggen die uiteraard negatief moet zijn. Blaas je opnieuw positief, dan volgt er een nieuw rijverbod.

Vanaf 0,65 mg/l, oftewel 1,49 promille, neemt de politie ook contact op met de parketmagistraat. Nainggolan had bijna 2 promille in het bloed...

 

Hoe neemt Nainggolan zijn straf op?

Hoewel Nainggolan dus een rijverbod heeft, post hij wel nog vrolijk foto’s op Instagram vanachter het stuur van zijn Ferrari. Niet op de Belgische wegen, wel op de Italiaanse wegen. Nainggolan poseerde eerder al met zijn Italiaans rijbewijs. Maar mag je met een rijverbod dat in België werd uitgesproken dan wel nog in het buitenland rijden?

In principe geldt het rijverbod enkel binnen de landsgrenzen. Je moet dan je rijbewijs wel afgegeven, maar met een internationaal rijbewijs kan je dus nog in het buitenland rijden.

 

Zelf positief geblazen? Bereken hieronder je boete of vraag advies aan de specialisten van Boetecalculator.

Bereken jouw boete

Deze week lieten reeds 32 personen hun boete of rijverbod berekenen door ons algoritme!